Окупанти визначилися з датою продажу заводу шампанських вин у Криму

Читать на русском
Окупаційна «влада» анексованого Росією Криму виставила на продаж одне з найстаріших виноробних підприємств регіону АТ «Завод шампанських вин «Новий Світ».

Окупаційна «влада» анексованого Росією Криму виставила на продаж одне з найстаріших виноробних підприємств регіону АТ «Завод шампанських вин «Новий Світ».

Це випливає з матеріалів, опублікованих на російському сайті для розміщення інформації про проведення торгів, повідомляє «Слово і Діло».

Зазначено, що початкова ціна заводу становить близько півмільярда гривень. У цей лот, як уточнюється в документі, входять дев'ять земельних ділянок, загальною площею 93 536 кв. м. Загальна площа всіх будівель, котрі знаходяться на них - 58 963,7 кв. м.

«Відсоток акцій, котрі продаються в статутному капіталі АТ - 100%», - наголошується в документації.

Підсумки торгів сподіваються підвести 20 грудня в Сімферополі. Заявки на участь в конкурсі приймаються до 13 грудня.

Після анексії Криму Росія «націоналізувала «завод «Новий Світ», який знаходився у державній власності України. У разі «приватизації» підприємства продаж заводу має стати першою великою операцією з реалізації держмайна України.

Нагадаємо, виноробне підприємство «Новий Світ» було засновано в 1878 році засновником російського виноробства князем Левом Голіциним. У 1900 році вино «Нового Світу» отримало гран-прі на Всесвітній виставці в Парижі.

Нагадаємо, раніше стало відомо, куди вивозять кримчан з окупованого півострова.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: