Прокуратура завела справу за фактом обшуків у окупованому Криму

Читать на русском
Прокуратура АР Крим, яка нині перебуває в Києві, 23 листопада порушила кримінальні провадження за фактом проведення незаконних обшуків у представників кримськотатарської громади в окупованому Росією Криму та смерті 82-річної активістки Веджіє Кашка.

Прокуратура АР Крим, яка нині перебуває в Києві, 23 листопада порушила кримінальні провадження за фактом проведення незаконних обшуків у представників кримськотатарської громади в окупованому Росією Криму та смерті 82-річної активістки Веджіє Кашка.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на прес-службу прокуратури АРК.

«23 листопада 2017 в місті Сімферополь представники незаконно створених органів на тимчасово окупованій території АР Крим, за попередньою змовою з групою осіб, з погрозою застосування зброї намагалися незаконно позбавити свободи відому кримськотатарську активістку Веджіє Кашка, в результаті чого їй стало погано. Після того, як карета швидкої допомоги забрала постраждалу, остання померла, не доїхавши до лікарні», - повідомляє прокуратура.

Звільнення Чийгоза та Умерова: що змусило Путіна відпустити в'язнівАхтема Чийгоза та Ільмі Умерова видали турецькій владі. Навколо чого розгорталися торги в питанні звільнення полонених, розповіли експерти.

До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за фактом смерті Кашка за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч.1 ст.115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Також прокуратура АР Крим порушила кримінальне провадження за фактом незаконних обшуків і затримань ще п'яти кримськотатарських активістів.

«Представниками незаконно діючих на території АР Крим органів, зокрема ФСБ, в присутності спецпідрозділів (з нашивками на форменому одязі ОМОН і СОБР) у черговий раз проведено ряд обшуків і затримань із застосуванням спеціальних засобів (наручників) кримськотатарських активістів, зокрема Бекіра Дегерменджі, Куртсеїта Абдуллаєва, Асана Чапуха, Руслана Трубача і Кязім Аметова», - йдеться в повідомленні.

За фактами обшуків прокуратурою АР Крим до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення кримінальних злочинів, передбачених ч.2 ст.146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч.2 ст.162 (порушення недоторканності житла вчинене службовою особою або із застосуванням насильства чи загрози його застосування) Кримінального кодексу України.

Раніше, міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що окупанти дорого заплатять за вбивство кримської татарки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: