Стало відомо, куди вивозять кримчан з окупованого півострова

Читать на русском
Росія завезла до окупованого Крим 250 тисяч людей  з ОРДЛО і ще близько 300 тисяч - з РФ. Натомість  самі кримчани змушені залишати півострів.

Росія завезла до окупованого Криму 250 тисяч осіб з ОРДЛО та ще близько 300 тисяч – із РФ.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це в інтерв'ю «5 каналу» заявив лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв.

«Росія грубо порушує Женевську конвенцію про неприпустимість примусової зміни демографічної ситуації на окупованій території. Вони створюють умови, за яких корінні жителі змушені залишати півострів, і заселяють його людьми, лояльними до себе», – повідомив Джемілєв.

«250 тисяч осіб вони привезли з Донецької та Луганської областей, цих "ватників", багато хто з них – бандити, які беруть участь у беззаконні, і не менше 250 тисяч, а то і 300 – 400 тисяч, за різними оцінками, жителів Російської Федерації», – наголосив політик.

Крим внесли до законопроекту щодо ДонбасуДо проекту закону про реінтеграцію Донбасу включили Крим і дату початку окупації. Водночас виключається згадка про Мінські угоди й норми, які містять відсилання до Мінських домовленостей.

«Але там все так засекречено, скільки людей нових прописано... У тих структурах, де є ці дані, немає практично жодного кримського татарина. Все дуже засекречено», – підкреслив лідер кримськотатарського народу.

Як відомо, у листопаді в різних районах Криму відбулися обшуки в будинках кримських татар і затримання активістів національного руху.

Після затримань кримських татар померла ветеран кримськотатарського національного руху Веджіє Кашка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: