Лутковська повідомила про готовність України до обміну полоненими з РФ

Читать на русском
Українська сторона в Тристоронній контактній групі з врегулювання конфлікту на Донбасі робить все можливе, щоб обмін заручниками відбувся.
Валерія Лутковська

Українська сторона готова обміняти 306 чоловік на 76 українських заручників.

Як інформує «Слово і Діло», про це в ефірі «5 каналу» повідомила уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська.

Обмін полоненими: Геращенко назвала, кого хочуть звільнити в першу чергуГеращенко заявила, що серед 158 заручників, яких утримують бойовики на території ОРДЛО, є 10 жінок.

«На жаль, на сьогоднішній день припинилися ті візити, які ми проводили з уповноваженою з прав людини в РФ Тетяною Москалькової на територію України і Росії», - зазначила Лутковська.

З її слів, українська сторона в Тристоронній контактній групі з врегулювання конфлікту на Донбасі робить все можливе, щоб обмін заручниками відбувся.

«Переговорна група працює на те, щоб обміни відбулися. Ми робимо для цього все можливе, важко сказати, наскільки ця ситуація (конфлікт між «ДНР» і «ЛНР», - ред.) вплине на обмін», - підкреслила Лутковська.

Як повідомлялося, переміщення громадян Грузії з території України, яке відбувалося в жовтні-листопаді в рамках операції «Мігрант», відбулося з явним порушенням законодавства України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: