Розбірки в Луганську: що не поділили в «ЛНР» та чи прибере Кремль Плотницького

Читать на русском
Василь ВовкЕксперт з питань державної безпеки

Нехай це нелегітимні республіки, терористичні організації, але там заробляються гроші, а посади приносять дохід, тому за них будуть триматися.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів експерт із питань державної безпеки Василь Вовк, оцінюючи інформацію про те, що до Луганська прибули підрозділи РФ для стримування конфлікту Плотницького й Корнета.

«У нас не так уже й складно розкрадати бюджет, а там це ще простіше. Тим більше там віджим можна представити під виглядом боротьби. Тому зрозуміло, звідки з'явилось коріння ситуації», – підкреслив Вовк.

Він нагадав, що час від часу запускається інформація про зміну Захарченка та Плотницького, тому кожен уже підбирається на місце керівника чи то «ДНР», чи «ЛНР.

«Однак навряд чи Росія змінюватиме коней на переправі, як то кажуть», – додав він.

«Вони обидва утримаються. Скоріш за все, Захарченко надасть допомогу Плотницькому в захисті посади. Тим більше Захарченко не сам розпорядився скерувати до «ЛНР» колону. Це робилося з дозволу кураторів Кремля, а вони не дозволять робити в терористичних колах ще якісь незначні терористичні операції», – уточнив експерт.

Повернення Донбасу: найбільша авантюра Путіна та доля ОРДЛОПрезидент РФ згоден на особисту зустріч з ватажками ОРДЛО, яка буде першою за весь час війни на Донбасі. Тим часом США тиснуть на РФ санкціями, а Київ готує закон про деокупацію. Чи будуть зрушення в питанні повернення ОРДЛО, розбиралися експерти.

На його думку, терористи знайдуть компроміс, а Плотницький залишиться на своїй посаді.

«Де буде Корнет? Навряд чи даватимуть задній хід. Імовірно, йому також щось запропонують», – резюмував Василь Вовк.

Мешканці Луганська оприлюднили відео, на якому видно, що до міста зайшла колона з декількох десятків одиниць бронетехніки. В РФ заперечують свою причетність до ситуації.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко провів екстрене засідання Військового кабінету РНБО в зв'язку із ситуацією в окупованому Луганську.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: