ОБСЄ готова проконтролювати обмін полоненими на Донбасі

Читать на русском
СММ ОБСЄ має намір забезпечити моніторинг обміну полоненими на Донбасі у тому випадку, якщо він відбудеться.

СММ ОБСЄ має намір забезпечити моніторинг обміну полоненими на Донбасі у тому випадку, якщо він відбудеться.

Про це на брифінгу в Луганську заявив перший заступник голови ОБСЄ в Україні Олександр Хуг, повідомляє прес-служба місії, пише «Слово і Діло».

Як зазначив Хуг, місія готова спрямувати свої патрулі для контролю за процедурою обміну полоненими.

«СММ ОБСЄ, звичайно ж, дуже хоче проводити моніторинг цього обміну. СММ ОБСЄ готова відправити дзеркальні патрулі для того, щоб спостерігати за обміном», - заявив він.

Він додав, що обговорення обміну полоненими знаходиться на порядку членів гуманітарної підгрупи в Мінську. Поки що ОБСЄ від сторін конфлікту на Донбасі не отримувала запит на проведення самого обміну.

Обмін полоненими: що задумав Кремль і навіщо Путіну особиста зустріч із ватажками ОРДЛОУ Кремлі заявили про готовність Путіна вперше особисто зустрітися з ватажками ОРДЛО. Навіщо це потрібно президенту РФ, розбирались експерти.

Зазначимо, що 15 листопада президент Росії Володимир Путін пообіцяв обговорити питання обміну полоненими на Донбасі з лідерами бойовиків ОРДЛО. З відповідним питанням до нього звернувся лідер «Українського вибору» Віктор Медведчук під час відвідин Путіним Ново-Єрусалимського монастиря. У той же день він провів переговори з ватажками бойовиків ОРДЛО. За їх підсумками у Кремлі заявили, що вони підтримують проведення обміну полоненими.

Як раніше повідомлялося, в листопаді в ОБСЄ заявили, що фінальні списки на обмін полоненими на Донбасі досі не сформовані. Зазначимо, що Україна регулярно порушує питання обміну полоненими, однак представники Києва в Тристоронній контактній групі в Мінську заявляють, що бойовики зривають цей процес.

За останніми даними представника України в ТКГ Ірини Геращенко, бойовики ОРДЛО утримують в заручниках 152 людини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: