Порошенко назвав чотири напрямки у співпраці з ЄС

Читать на русском
Порошенко запропонував ЄС будувати партнерство з Україною на основі спільних цінностей та розумної диференціації.

Україна розраховує на співпрацю з Європейським Союзом у чотирьох напрямках.

Про це заявив президент України Петро Порошенко, виступаючи під час 5-го саміту Східного партнерства в п'ятницю 24 листопада в Брюсселі, повідомляє «Слово і Діло».

«Європейський Союз має захищати себе від тих, хто кидає йому виклик, а не від тих, хто дивиться на нього з надією й захопленням. Кожна країна Східного партнерства бачить таку співпрацю по-своєму. Україна розраховує на так звані «чотири союзи» – Енергетичний союз, Цифровий єдиний ринок, Митний союз та асоціацію з Шенгенською зоною», – заявив президент.

Порошенко запропонував ЄС будувати партнерство з Україною на основі спільних цінностей та розумної диференціації.

На саміті Східного партнерства представлять «План Маршалла» для УкраїниРезолюція із підтримкою так званого «плану Маршалла» для України була одноголосно схвалена на конгресі Європейської народної партії на Мальті.

«Давайте будувати наше партнерство на основі розумної диференціації, а не жорсткої одноманітності, на основі спільних цінностей, а не короткозорої технократії, на основі сміливих амбіцій, а не на незграбних виправдань», – підкреслив Порошенко.

Він закликав ЄС не розглядати Східне партнерство як спосіб мінімізувати прагнення країн регіону до перспективи членства в ЄС.

«Поки ЄС є еталоном успіху, країни хочуть стати його частиною», – підсумував Порошенко.

Раніше стало відомо, про що говорив Петро Порошенко з канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: