Лукашенко розповів про розмову з Порошенком щодо «шпигунського» скандалу

Читать на русском
Лукашенко заявив, що на зустрічі 2 листопада в ОАЕ з Порошенком була досягнута домовленість не надавати справі розголосу, але українська сторона її порушила.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що обговорював із президентом України Петром Порошенком «шпигунський» скандал з українським журналістом Павлом Шаройком.

Про це він розповів під час робочої поїздки до Гомельської області, передає «Слово і Діло» з посиланням на БЕЛТА.

«Він (Порошенко – ред.) мені поставив це запитання. І я йому відповів фактами. Я йому зізнався, що з першого до останнього дня операції з нейтралізації шпигунської мережі був у курсі. Така практика – голова КДБ мені доповів одразу», – розповів Лукашенко.

Лукашенко заявив, що на зустрічі 2 листопада в ОАЕ з Порошенком була досягнута домовленість не надавати справі розголосу, але українська сторона її порушила.

«Вони зчинили ґвалт, все надійшло до засобів масової інформації. Що мені залишалося робити? Я скасував своє рішення й сказав викласти деякі факти в ЗМІ, щоб люди розуміли, що ми не нагнітаємо ситуацію у відносинах з Україною. І ми показали», – говорить президент.

«Ця людина зізналася, де працювала, як працювала. Купа матеріалів додатково є. Не знаю, навіщо потрібен був цей скандал. Але вони порушили нашу домовленість», – підкреслив також Лукашенко.

При цьому він заявив, що «жодного московського сліду в цій справі шукати не варто, тому що його там немає».

За словами президента, щодо осіб, причетних до цієї справи, «в Білорусі діють виключно відповідно до законодавства».

«Я цього полковника за званням, який просто працював під прикриттям журналіста, розумію. Багато держав так поводяться – під прикриттям журналістів, дипломатів працюють розвідники. Я вже з цим стикався багато разів. Але як зрозуміти білоруса, який за копійки працював на іноземну, нехай навіть і не зовсім чужу, розвідку?», – обурився Лукашенко.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: