На саміті Східного партнерства представлять «План Маршалла» для України

Читать на русском
Резолюція із підтримкою так званого «плану Маршалла» для України була одноголосно схвалена на конгресі Європейської народної партії на Мальті.

На саміті Східного партнерства у Брюсселі буде представлено так званий «План Маршалла» про довгострокову підтримку України, офіційно підтриманий Європейською народною партією.

Про це розповів один із авторів документа екс-прем'єр Литви Андрюс Кубілюс у інтерв’ю «Сегодня», передає «Слово і Діло».

Втілити «план Маршалла» для Донбасу можна лише за однієї умови – експертПолітолог проаналізував ініціативу заступника міністра з питань окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Георгія Туки створити для Донбасу та Криму «план Маршалла».

«Ми представимо «план Маршалла для України» на саміті Східного партнерства у листопаді, де, сподіваємося, згадка про цей документ з'явиться в підсумковій декларації саміту", - зазначив Кубілюс.

«Зараз ми рухаємося далі, плануємо до кінця червня поїхати в Берлін і Брюссель. Також є ціла низка конференцій, скажімо, в Лондоні на початку липня», - розповів Кубілюс про підготовку документа.

Нагадаємо, резолюція із підтримкою так званого «плану Маршалла» для України була одноголосно схвалена на конгресі Європейської народної партії на Мальті.

На шляху реформ і деокупації: у чому суть «плану Маршалла» для України та які умови ЗаходуДиректор військових програм Центру Разумкова розповів, чи потрібен Україні «план Маршалла» та чи можлива його реалізація в українських реаліях.

У резолюції йшлося, що Європейський союз і країни-члени мають розробити двосторонні та багатосторонні програми, що включають негайну військову, гуманітарну й економічну підтримку просування демократичних реформ та довгострокової зовнішньої політики України з європейської та євроатлантичної інтеграції.

Раніше у Європарламенті закликали розробити «план Маршалла» для України або ж спеціальну програму для допомоги в реформуванні країни.

Своєю чергою, заступник міністра з питань окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука хоче створити «план Маршалла» для Донбасу та Криму.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: