У Києві пройде ювілейна сесія ПАЧЕС: організатори обіцяють сюрпризи

Читать на русском
У Києві 29-30 листопада відбудеться ювілейна, 50-я пленарна сесія Парламентської асамблеї Чорноморського економічного співробітництва (ПАЧЕС).

У Києві 29-30 листопада відбудеться ювілейна, 50-я пленарна сесія Парламентської асамблеї Чорноморського економічного співробітництва (ПАЧЕС).

Ювілейна сесія пройде без Росії, яку Київ відмовився запрошувати, повідомила «Слову і Ділу» віце-президент ПАЧЕС, керівник української делегації, народний депутат фракції «Народний фронт» Людмила Денисова.

За словами Денисової, 28 листопада відбудуться засідання Постійного комітету ПАЧЕС та Бюро Генеральної асамблеї.

«Сама сесія пройде у Верховній Раді 29-30 листопада. Ми не запрошували Росію, а всі інші країни - учасники ПАЧЕС, це представники 10 держав і, природно, України, будуть присутні», - розповіла Денисова.

Як призначають Уповноваженого з прав людини в Україні та у світіПоки в Україні триває епопея з призначенням омбудсмена, «Слово і Діло» вирішило розповісти, як це зазвичай відбувається в розвинених країнах.

За словами віце-президента ПАЧЕС, на сесії планується затвердити, зокрема, декларацію, присвячену 25-річчю ПАЧЕС. Також Людмила Денисова дала зрозуміти, що від сесії можна очікувати сюрпризів, відмовившись конкретизувати, про що саме йде мова.

«Я зараз не можу говорити про це, стежте за сесією», - сказала нардеп.

Нагадаємо, що Організація чорноморського економічного співробітництва була створена в 1992 році. Зараз в організацію входять 12 держав: Азербайджан, Албанія, Вірменія, Болгарія, Греція, Грузія, Молдова, Росія, Румунія, Сербія, Туреччина та Україна.

Раніше в ПАРЄ відмовилися знімати санкції з Росії.

Нагадаємо також, що Україна увійшла до складу Ради ООН з прав людини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: