У НАТО незадоволені виконанням програми Альянсу Україною

Читать на русском
За словами представника України в НАТО, затримка спричинена тим, що в річній національній програмі прописані занадто амбітні завдання.

Представник України в НАТО Вадим Пристайко повідомив, що Північноатлантичний альянс незадоволений швидкістю виконання Україною річної національної програми щодо адаптації стандартів НАТО.

Про це він розповів журналістам у Брюсселі, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Європейську правду».

«Альянс незадоволений виконанням річного плану й сказав нам про це прямо. Вони незадоволені темпами виконання, й це вже не перший рік, тобто не перша річна програма, яку можна було б навчитися виконувати ефективніше», – визнав дипломат.

За його словами, про це керівництво Альянсу повідомило, зокрема, віце-прем’єрку Іванну Климпуш-Цинцадзе під час її візиту до Брюсселя цього тижня.

За словами Пристайка, затримка із виконанням спричинена зокрема тим, що в річній національній програмі прописано занадто амбітні завдання.

«Програма грандіозна за розміром та обсягами зобов’язань. Ми беремо на себе надто амбітні завдання, які потім не здатні виконувати. Ми часом забуваємо, що кожне завдання повинне мати ресурс – людський та грошовий. На жаль, ми часом беремо зобов’язання, не виокремлюючи для нього ресурси», – розповів представник України в Альянсі.

Водночас він наголосив, що Україна не відмовляється від зобов’язань щодо адаптації стандартів НАТО.

«Ми працюємо, зауваження сприйняті й ми маємо намір покращити програму на наступний рік», – наголосив він.

Раніше Климпуш-Цинцадзе заявила, що вето Угорщини не вплине на співпрацю з НАТО.

Також в Альянсі домовилися про створення нового центру кібероперацій у межах рамкової схеми адаптованої командної структури НАТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: