Стало відомо, скільки українців загинуло під час Голодомору

Читать на русском
Голодомор в Україні був організований керівництвом ВКП (б) і урядом СРСР в 1932-1933 роках шляхом створення штучного масового голоду.

У результаті Голодомору 1932-1933 років загинули 3 мільйони 943 тисячі українців.

Про це на прес-конференції в Києві 23 листопада повідомила головний науковий співробітник Інституту демографії та соціальних досліджень України Наталія Левчук, передає «Слово і Діло».

Соціологи визначили, яка частина українців вважають Голодомор геноцидомПриблизно три чверті громадян України погоджуються з твердженням, що Голодомор 1932-1933 років був геноцидом українського народу.

«Ми провели демографічну реконструкцію з урахуванням інформації перепису населення СРСР 1926 та 1939 років ... Є така думка, що існують як загальні чинники, так і відмінності в причинах і наслідках голоду в Україні та інших регіонах СРСР. В Україні в 1933 році голод переріс у голодомор-геноцид. За нашими оцінками, втрати населення СРСР в 1932-1934 роках досягли 8,7 мільйона людей. В абсолютному відношенні найбільших втрат зазнала Україна – 3 мільйони 943 тисячі осіб», – зазначила Левчук.

Нагадаємо, що Голодомор в Україні був організований керівництвом ВКП(б) і урядом СРСР у 1932-1933 роках шляхом створення штучного масового голоду. Це призвело до багатомільйонних втрат, особливо в сільській місцевості. Така політика була розрахована на придушення національно-визвольного руху.

Зазначимо, у Львові виплатять матеріальну допомогу тим, хто пережив Голодомор.

Раніше повідомлялося, що США ухвалили резолюцію про Голодомор в Україні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: