США ухвалили резолюцію про Голодомор в Україні

Читать на русском
Сенат штату Вашингтон ухвалив резолюцію про вшанування пам'яті жертв Голодомору в Україні 1932-1933 рр.

Сенат штату Вашингтон ухвалив резолюцію про вшанування пам'яті жертв Голодомору в Україні 1932-1933 рр.

Про це повідомляє посольство України в США, передає «Слово і Діло».

«Голодомор був геноцидом, влаштованим Йосипом Сталіним і радянським режимом проти народу України», - йдеться в резолюції.

Резолюцію ухвалили одноголосно.

Андрій РайковичМіський голова Кропивницького
Райкович пообіцяв встановити пам’ятник Жертвам голодоморівСказано 13 травня 2016 р.Статус обіцянки: Виконано

Автором резолюції є сенатор-республіканець Марк Мілощіа.

Раніше парламент Португалії визнав Голодомор 1932-1933 років в Україні геноцидом українського народу.

Нагадаємо, Гройсман має намір просити Ізраїль визнати Голодомор геноцидом. Раніше також Петро Порошенко звернувся з проханням до парламенту Німеччини визнати Голодомор 1932-33 рр. актом геноциду українського народу.

Голодомор 1932-1933 років: ставлення українців до трагедії«Слово і Діло» продемонструвало, як українці ставляться до Голодомору 1932-1933 років та чи вважають його геноцидом українського народу.

Як відомо, в Україні Голодомор 1932-1933 років вважають геноцидом українського народу, організованим керівництвом ВКП (б) і урядом СРСР в 1932-1933 роках шляхом створення штучного масового голоду, який призвів до багатомільйонних людських втрат у сільській місцевості на території Української РСР та Кубані, переважна більшість населення якої становили українці.

Голодомор в Україні 1932-1933 років офіційно визнали геноцидом українського народу такі країни: Австралія, Грузія, Еквадор, Естонія, Канада, Колумбія, Латвія, Литва, Мексика, Парагвай, Перу, Польща і Угорщина. Деякі держави засудили Голодомор як акт знищення людства в офіційних зверненнях. Це Андорра, Аргентина, Бразилія, Ватикан, Іспанія, Італія, Словаччина, США, Чехія, Чилі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: