Гройсман має намір просити Ізраїль визнати Голодомор геноцидом

Читать на русском
В ході візиту до Ізраїлю 14-16 травня прем'єр-міністр України планує підняти питання про визнання Голодомору геноцидом українського народу.

Під час візиту до Ізраїлю прем'єр-міністр України Володимир Гройсман має намір обговорити з керівництвом країни питання визнання Голодомору 1932-1933 рр. геноцидом українського народу.

Про це він повідомив у «Вечірньому праймі» на 112 Україна, пише «Слово і Діло».

«Ми обов'язково будемо це обговорювати. Я це обговорював, коли приїжджав керівник парламенту Ізраїлю, та з президентом Ізраїлю ми це обговорювали. Це важливе питання, ми повинні знайти взаєморозуміння, це дуже важливо для України», - повідомив Гройсман.

Прем'єр підкреслив, що зараз дуже важливо, щоб наші цінності були визнані в світі, а трагедії, які відбувалися, могли знайти відображення та підтримку в усьому цивілізованому світі.

«Ми будемо за це боротися. Ніякого іншого рішення немає», - переконаний прем'єр-міністр.

Скандал із резолюцією щодо Ізраїлю в ООН: експерт розповів про наслідки для УкраїниВійськовий експерт розповів, які наслідки для України матиме голосування в Радбезі ООН щодо антиізраїльської резолюції.

Також в переліку питань переговорів зона вільної торгівлі, укладення угоди між Міністерством охорони здоров'я двох країн щодо стратегічної співпраці.

Відомо, що прем'єр-міністр пробуде в Ізраїлі 14-16 травня.

Нагадаємо, поїздка до Ізраїлю планувалася ще в кінці минулого року. Але прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху скасував запланований візит через голосування України за антиізраїльську резолюцію Радбезу ООН щодо поселенської діяльності на окупованих палестинських територіях.

Тоді ЗМІ та в експертних колах застерігали, що Ізраїль знизить рівень контактів з Україною.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: