Україна направила Росії чергову ноту протесту

Читать на русском
МЗС України висловив протест у зв'язку з продовженням Російською Федерацією протиправної практики відправки на територію України так званих «гуманітарних конвоїв».

МЗС України висловив протест у зв'язку з продовженням Російською Федерацією протиправної практики відправки на територію України «гуманітарних конвоїв».

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на прес-службу відомства.

«Дорогий» Донбас: навіщо РФ удвічі скоротила кількість «гумконвоїв»?Політолог пояснив чому Росія скорочує кількість «гумконвоїв» на Донбас і для чого заявила про це офіційно.

«23 листопада в черговий раз державний кордон України незаконно перетнули 53 автомобіля 71-го так званого «гумконвою». Ввезення «гумпдопомоги» сталося з порушенням норм і принципів міжнародного права, зокрема, щодо непорушності кордонів, національного законодавства України та інших узгоджених модальностей, в тому числі про необхідність супроводу вантажу представниками Міжнародного Комітету Червоного Хреста», - сказано в заяві МЗС.

У коментарі відомства також наголошується, що МЗС України направило російському зовнішньополітичному відомству ноту протесту з вимогою до РФ припинити протиправні дії проти суверенітету Української держави.

Нагадаємо, раніше МЗС направляли Росії ноту протесту 20 листопада через візит президента Володимира Путіна в анексований Крим.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: