В Україні набув чинності закон про заборону гастролей російських артистів

Читать на русском
В Україні з 23 листопада організатори гастролей зобов'язані радитися зі Службою безпеки щодо учасників із Російської Федерації.

В Україні з 23 листопада організатори гастролей зобов'язані радитися зі Службою безпеки щодо учасників із Російської Федерації.

Як інформує «Слово і Діло», відповідний закон №2165-VIII опублікований в офіційному виданні «Голос України» 22 листопада.

Інформаційна війна: за яких умов українським артистам заборонять виступати в РФВідтепер російські артисти можуть приїжджати з гастролями в Україну лише з дозволу СБУ. Як бути з концертами українських артистів у Росії та чи варто врегулювати питання законодавчо, міркували з експертами.

Відповідно до даного закону, в Україні можна проводити заходи з артистами з Росії, але організатор має щонайменше за 30 днів звернутися в Службу безпеки, щоб отримати дозвіл на участь виконавця.

А СБУ, зі свого боку, протягом 10 днів має надати відповідь, чи є підстави не пустити російського артиста на територію України. Якщо Служба безпеки дозволить, організатор може укладати договір з артистом. Але і в цьому випадку обставини можуть змінитися, і його в результаті не пустять в Україну.

Штрафи - 50-100 мінімальних зарплат (зараз це від 160 до 320 тисяч гривень). Мінкульт визначить порядок накладення штрафів.

Зміни передбачають заборону на проведення заходів, які пропагують РФ, органи влади країни-агресора і їх дії або ж виправдовують окупацію території України. Не можна проводити концерти, якщо в них братиме участь людина, що загрожує нацбезпеці (якщо її прізвище є в спеціальному переліку Мінкульту).

Нагадаємо, СБУ прийняла рішення про заборону в'їзду на 3 роки російському артисту Федору Добронравову (відомий за серіалом «Свати»), який публічно підтримує анексію Криму і відвідував окупований півострів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: