СБУ заборонила в'їзд ще одному російському артисту

Читать на русском
СБУ прийняла рішення про заборону в'їзду на 3 роки російському артисту Федору Добронравову (відомий за серіалом «Свати»), який публічно підтримує анексію Криму і відвідував окупований півострів.
Федір Добронравов

СБУ прийняла рішення про заборону в'їзду на 3 роки російському артисту Федору Добронравову (відомий за серіалом «Свати»), який публічно підтримує анексію Криму і відвідував окупований півострів.

Про це повідомляє «Слово і Діло, посилаючись на відеозвернення спікера СБУ Олени Гітлянської, розміщене в мережі YouTube.

«Остання гастроль»: як російські артисти тепер потраплятимуть в Україну?«Слово і Діло» розібралося, як нещодавно підписаний закон про гастролі регулює виступи російських артистів в Україні.

«Ми прийняли рішення про заборону в'їзду на три роки російському артисту Федору Добронравову, який неодноразово відвідував АРК і підтримував публічно анексію Криму», - повідомила вона.

Крім того, Гітлянська радить організаторам гастролей репера Басти (його концерт запланований 1 грудня в Києві - ред.) «терміново звернутися в Службу безпеки України, оскільки ніхто не відміняв заборону на в'їзд цьому громадянину».

Правила не для всіх: правова оцінка заборони на в'їзд для артистів із РФУкраїна запровадила заборону на виступи російських артистів. Водночас не припиняються розмови про розрив дипвідносин, але не припиняється й торгівля з РФ. Правозахисники оцінили ситуацію.

Речник СБУ також нагадала, що крім СБУ, є ще ряд державних органів, які можуть приймати рішення про заборону в'їзду в країну.

«Так, прикордонники прийняли рішення про заборону в'їзду білоруському реперу Коржу після інформації СБУ, що він порушив порядок перетину українського кордону», - навела приклад спікер спецслужби.

Нагадаємо, раніше СБУ визначила правила в'їзду для гастролерів з РФ.

Відзначимо також, що в Тернопільській області заборонили гастролі артистів, які виступали в РФ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: