Візит Путіна до Криму: МЗС України направило ноту протесту

Читать на русском
МЗС України направило ноту протесту до зовнішньополітичного відомства РФ у зв'язку з візитом президента Росії Володимира Путіна до тимчасово окупованого Криму.

МЗС України направило ноту протесту до зовнішньополітичного відомства РФ у зв'язку з візитом президента Росії Володимира Путіна до тимчасово окупованого Криму.

Про це пише «Слово і Діло» з посиланням на повідомлення на офіційному сайті МЗС.

«Українська сторона вважає згаданий «візит», як і інші поїздки російських чиновників до тимчасово окупованого Криму й міста Севастополя грубим порушенням Росією державного суверенітету та територіальної цілісності України, цинічною й демонстративною зневагою російською стороною загальновизнаних нормх міжнародного права ... Міністерству закордонних справ РФ направлена відповідна нота протесту», – йдеться в повідомленні.

Білорусь проти: які висновки варто зробити Україні після голосування в ООН щодо КримуСеред 25 країн, які голосували проти Кримської резолюції в ООН, була й Білорусь, президент якої місяць тому запевняв у підтримці суверенітету України. Які висновки має зробити українська дипломатія після цього, міркували експерти.

Українські дипломати підкреслили, що Крим і Севастополь є невід'ємною частиною України в її міжнародно визнаних кордонах.

«Це визнається в усьому світі, який уже неодноразово давав належну оцінку міжнародно-протиправним вчинкам Російської Федерації шляхом ухвалення відповідних резолюцій ООН, Ради Європи, ОБСЄ, інших міжнародних організацій, а також запровадивши широкі обмежувальні заходи (санкції) проти окупанта», – резюмували в МЗС.

Президент РФ Володимир Путін 18 листопада приїхав до Криму, де взяв участь у церемонії відкриття пам'ятника імператору Олександру III в парку Лівадійського палацу.

Раніше в Росії відреагували на слова Клімкіна про зброю від США.

Нагадаємо також, що міністр Павло Клімкін повідомив про загрозу з боку РФ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: