Е-декларування: затриманий ще один підозрюваний

Читать на русском

В аеропорту міста Дніпро був затриманий директор естонської компанії Apolineja OU. Ця компанія пов'язана з українським розробником е-декларування.

Як інформує «Слово і Діло», про це на своїй сторінці в Facebook повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

«Після першочергових слідчих дій директор естонської компанії затриманий в порядку ст. 208 КПК України, найближчим часом суд обере йому запобіжний захід. Слідчі дії тривають», - повідомила вона.

Сарган нагадала, що колишній директор компанії ТОВ «Міранда» Юрій Новіков уклав договір з Програмою розвитку Організації Об'єднаних Націй (ПРООН), згідно з яким «Міранда» зобов'язувалася розробити ПО для системи е-декларування. Отримавши кошти від ПРООН, Новиков з метою ухилення від сплати податків уклав договори з компанією Apolineja OU, де вніс завідомо неправдиві відомості по розробці ПО для системи е-декларування.

Далі Новіков перерахував 140 тис. Доларів, отриманих від ПРООН, на банківський розрахунковий рахунок Apolineja OU.

Раніше, колишньому директору компанії-розробника програмного забезпечення для системи електронного декларування ТОВ «Міранда» Юрію Новикову суд обрали запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 934,4 тисяч гривень і особистого зобов'язання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: