НАЗК знайшло порушення в декларації нардепа

Читать на русском
Національне агентство із запобігання корупції виявило незадекларовані дивіденди на 2 мільйони 100 тисяч гривень у народного депутата України Геннадія Бобова.

Національне агентство із запобігання корупції виявило незадекларовані дивіденди на 2 мільйони 100 тисяч гривень у народного депутата України Геннадія Бобова.

Про це йдеться в повідомленні НАЗК, передає «Слово і Діло».

Юрій Луценко: генеральний колекціонер депутатської недоторканностіЗаяви Юрія Луценка про намір вимагати у Верховної Ради зняття недоторканності з низки народних депутатів поки не підкріплені жодною доведеною до кінця гучною справою.

Так, на засіданні НАЗК було ухвалено рішення направити до суду адміністративний протокол на нардепа за несвоєчасне повідомлення про майнові зміни.

«Протокол складений за неподання повідомлення про суттєві зміни в майновому стані суб'єкта декларування, які виникли внаслідок доходу нарахованого 27 грудня 2016 року ТОВ «Сільськогосподарське підприємство «Калиновий край» у вигляді дивідендів на суму 2 100 000 гривень», – ідеться в повідомленні.

Відзначимо, що Геннадій Бобов – народний депутат України VII-VIII скликань, входить до складу групи «Відродження». Раніше був у складі фракції Партії регіонів, але 20 лютого 2014 року вийшов із неї.

У травні поточного року в ГПУ заявили, що під час перевірки електронних декларацій ГПУ, САП і НАБУ до Верховної Ради України підготовлені подання на зняття депутатської недоторканності з Бобова. Однак у червні ГПУ відкликала подання на притягнення нардепа до відповідальності. Бобов сплатив податки й показав платіжки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: