Розробника системи е-декларування звинуватили у несплаті податків

Читать на русском
Отримавши гроші, на підставі підроблених документів директор фірми перерахував їх на рахунки субпідрядної організації-нерезидента України, яка має ознаки фіктивності.

Прокуратура Київської області повідомила про підозру директору IT-компанії в ухиленні від сплати податків при використанні коштів міжнародних організацій, наданих на розробку реєстру тимчасово переміщених осіб і системи електронного декларування для НАЗК.

Про це повідомляє прокуратура Київської області, передає «Слово і Діло» з посиланням на Realist.

36-річному директору повідомлено про підозру у ч.1 ст. 366 (службове підроблення), ч.1 ст. 212 (ухилення від сплати податків) Кримінального кодексу.

Встановлено, що він уклав два договори про розробку програмного забезпечення з Міжнародною організацією з міграції та Програмою розвитку ООН. Вони передбачали розробку реєстру тимчасово переміщених осіб і системи е-декларування для Національного агентства щодо запобігання корупції.

Однак, отримавши гроші, на підставі підроблених документів директор фірми перерахував їх на рахунки субпідрядної організації-нерезидента України, яка має ознаки фіктивності і не веде реальної діяльності.

Встановлено факт умисного ухилення від сплати податків майже на 935 тисяч гривень.

Нагадаємо, у квітні прем'єр Володимир Гройсман звинуватив главу НАЗК Наталію Корчак у саботажі модернізації е-декларування.

Корчак запропонувала створити службу розпорядника Державного реєстру електронних декларацій. Також вона заявила про готовність піти у відставку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: