Стало відомо, скільки українців отримують пенсію, вищу за 10 тисяч гривень

Читать на русском

За даними Пенсійного фонду, в Україні майже 12 мільйонів пенсіонерів, з яких менш ніж однин відсоток отримують пенсію понад 10 тисяч гривень.

Станом на 1 жовтня 2017 року офіційно в Україні зареєстровано понад 11,7 мільйона пенсіонерів, з яких менш ніж 1% отримували пенсії, вищі за 10 тисяч гривень. При цьому є випадки, коли дехто отримує понад 300 тисяч гривень пенсії, не вказавши період.

Про це йдеться в офіційній відповіді директора департаменту інформаційних систем і електронних реєстрів Пенсійного фонду Олександра Малецького на запит журналіста «Слова і Діла».

Скільки коштів витрачається на пенсії суддям і силовикамЗа перше півріччя 2017 року видатки на виплату пенсій та довічне утримання суддів пішло майже на 200 відсотків більше коштів, ніж торік.

«Станом на 1 жовтня 2017 року на обліку в органах Пенсійного фонду України перебували 11 мільйонів 766 тисяч 808 пенсіонерів, середній розмір призначених місячних пенсій становить 2447,95 гривні, чисельність пенсіонерів, які отримують пенсії понад 10 тисяч гривень, становить 115 тисяч 629 осіб», – йдеться в листі.

Таким чином, до осучаснення пенсій в Україні менш ніж 1% пенсіонерів отримували понад 10 тисяч гривень.

Крім того, на додаткові питання щодо пенсій, які перевищують 30 і 50 тисяч гривень, у ПФ відмовилися відповідати, зазначивши, що це не передбачено звітністю. Також у Фонді не назвали категорію пенсіонерів, які отримують більш ніж 10 тис. грн щомісяця.

Нагадаємо, міністр соціальної політики Андрій Рева пообіцяв підвищити пенсії тим, хто працював багато, але отримував мало.

Раніше він розповів, коли осучаснять пенсії військовослужбовцям.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: