ЗСУ привели в бойову готовність резервні сили

Читать на русском
Збройні сили привели в бойову готовність резервні підрозділи в зв'язку із загостренням ситуації на Донбасі.

Збройні сили привели в бойову готовність резервні підрозділи в зв'язку із загостренням ситуації на Донбасі.

Про це під час брифінгу повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко, передає «Слово і Діло».

«Одразу ж зніму всі питання щодо підвищення готовності. Вона й так висока, далі збільшувати нікуди, тому що бійці перебувають у стані постійної бойової готовності – відбити атаку тощо. Також приведені в готовність наші резервні сили, сили, які перебувають у місцях відводу техніки, що за Мінським домовленостями зараз контролюється в тому числі представниками місії ОБСЄ», – повідомив Лисенко, відповідаючи на запитання щодо готовності сил АТО до активізації бойових дій.

Карта АТО: ситуація на сході України на 22 листопадаСитуація на сході країни станом на 00:00 22 листопада 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

Він підкреслив, що в разі загострення ситуації, сили АТО вживатимуть усіх необхідних заходів, щоб не допустити просування бойовиків на підконтрольні державній владі території.

Також Лисенко зазначив, що до ситуації в Луганську й навколо міста прикута увага розвідувальних сил і західних партнерів України.

Відповідаючи на запитання про передачу додаткової техніки бойовикам Росією, речник повідомив, що такі факти були зафіксовані.

Обмін полоненими на Донбасі: що стоїть за ідеєю визволення та навіщо це ПутінуПрезидент РФ підтримав пропозицію про обмін полоненими на Донбасі й уперше поговорив про це з ватажками бойовиків. Про що свідчать такі кроки російської влади, розбирались експерти.

«Були зафіксовані колони військової техніки з особовим складом, бронетранспортери. Інформація про танки, які нібито заходили, не підтвердилася», – сказав він.

Лисенко додав, що в районі Луганська зараз надлишок військової техніки, однак у бойовиків не вистачає водіїв і механіків, щоб задіяти її в повному обсязі.

Раніше стало відомо, що РФ випробувала на Донбасі радіолокаційний комплекс.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: