СБУ визначила правила в’їзду для гастролерів з РФ

Читать на русском
Організатор виступу має надати СБУ достовірну інформацію про ім’я та прізвище учасника, іншу інформацію, яка характеризує його творчу діяльність.

Служба безпеки України опублікувала порядок, за яким будуть організовуватися гастролі громадян країни-агресора в Україні.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу СБУ.

Порядок організації гастрольних заходів за участю громадян країни-агресора розроблений згідно із законом «Про внесення змін до закону України «Про гастрольні заходи в Україні» щодо особливостей організації та проведення гастрольних заходів за участю громадян держави-агресора».

Якщо в Україну збирається потрапити музикант чи актор, що є громадянином країни-агресора, організатор його виступу не пізніше ніж за 30 днів до заходу має подати запит до СБУ. У відповіді на цей запит ітиметься про наявність або відсутність законних підстав для недопущення артиста до участі в заході на території України, повідомляє СБУ.

Організатор виступу має надати СБУ достовірну інформацію про ім’я та прізвище учасника, зазначені в його документі для в’їзду на територію України. Також має бути вказана інформація про використання псевдонімів, належність до творчих колективів, інша інформація, яка характеризує творчу діяльність.

«Остання гастроль»: як російські артисти тепер потраплятимуть в Україну?«Слово і Діло» розібралося, як нещодавно підписаний закон про гастролі регулює виступи російських артистів в Україні.

СБУ протягом 10 днів після отримання запиту розглядає та надає організатору гастрольного заходу відповідь, чи є законні підстави не допустити громадянина країни-агресора до участі в гастрольному заході. Якщо підстав для недопуску немає, артист може в’їхати в Україну – організатор укладає договір із відповідним гастролером.

СБУ залишає за собою право оголосити про законні підстави для недопущення громадянина Росії в Україну після надання відповіді на запит.

Якщо організатор гастролей порушить цю процедуру, то муситиме виплатити штраф від 50 до 100 мінімальних зарплат.

Нагадаємо, нещодавно СБУ вислала з країни російського пропагандиста Ігоря Петрашевича та заборонила йому в'їзд на три роки.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: