Корупція в «Олімпійському»: ГПУ проводить обшуки

Читать на русском
Співробітники прокуратури 21 листопада проводять 15 обшуків за фактом розтрати бюджетних коштів НСК «Олімпійський».

Співробітники прокуратури 21 листопада проводять 15 обшуків за фактом розтрати бюджетних коштів НСК «Олімпійський».

Про це заявила керівник прес-служби прокуратури Києва Надія Максимець, повідомляє «Слово і Діло», з посиланням на 112 Україна.

За її словами, слідчі дії проходять також в офісах фірм-підрядників, які мають відношення до закупівлі крісел для стадіону.

«Обшуки тривають, їх близько 15. Це мова йде про офіси підрядних організацій, а також приватних фірм і місцях проживання фігурантів кримінальних проваджень за фактом розкрадання коштів. Про результати обшуків ми зможемо повідомити пізніше», - заявила вона.

Вона підтвердила, що головний підозрюваний в розтраті грошових коштів знаходиться за межами України, поки що йому не повідомили про підозру.

«Я утримаюся від того, щоб назвати прізвище фігуранта, скажу тільки, що він обіймав посаду керівника «НСК Олімпійський» і брав участь в схемах розкрадання коштів... За нашою інформацією, він перебуває за межами України, тому повідомлення про підозру йому здійснюватися в рамках міжнародно-правової допомоги», - розповіла Максимець.

Прокуратура наполягатиме, щоб двом іншим фігурантам було обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

«Із огляду на те, що мова йде про економічний злочин і суд зобов'язаний визначити розмір застави, прокурор буде просити встановити розмір застави в сумі 13 млн грн кожному. Але в своєму клопотанні будемо просити застосувати до них запобіжний захід утримання під вартою з альтернативою у вигляді застави зазначеної мною суми», - констатувала вона.

Нагадаємо, єврокомісар розповів, як боротися з корупцією в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: