Єврокомісар розповів, як боротися з корупцією

Читать на русском
Україна має забезпечити необхідну законодавчу базу, щоб захистити організації, які займаються боротьбою з корупцією. Єврокомісар назвав терміни реформ.

Україна має забезпечити необхідну законодавчу базу, щоб захистити організації, які займаються боротьбою з корупцією.

Як інформує «Слово і Діло», про це в інтерв'ю «Суспільному» заявив єврокомісар із питань європейської політики сусідства і переговорів щодо розширення Йоганнес Ган.

Єврокомісар нагадав, що на саміті Україна-ЄС влітку питання скасування вимоги декларування для антикорупціонерів було одним із пріоритетних. Він додав, що багато хто дискутував на цю тему з президентом Порошенком.

«Нас запевнили, що це питання буде вирішене найближчим часом, але досі реальних зрушень немає», – підкреслив Ган.

«Ми вважаємо, що потрібна законодавча база, яка стоятиме на захисті організацій громадянського суспільства, що займаються боротьбою з корупцією», – підкреслив єврокомісар.

В ЄС наполягали на скасуванні е-декларацій для громадських активістів ще перед самітом Україна-ЄС у липні. Йоганнес Ган висловив сподівання, що Україна вирішить цю проблему в найближчі півтора місяця.

Нагадаємо, за даними Ганни Соломатіної, в НАЗК використовують е-декларування для покриття чиновників, лояльних до влади, розправи над незгодними та з метою особистого збагачення глави Наталії Корчак, а також членів НАЗК. За її словами, результати перевірок фальсифікуються так, як це потрібно керівництву.

У Корчак спростували всі звинувачення Соломатіної та подали на неї до суду.

Transparency International Україна закликала усунути з посади голову Національного агентства з питань запобігання корупції Наталю Корчак на час розслідування.

Тим часом купівля паркомісць у столичній новобудові бізнес-класу та їх використання для незадекларованих автомобілів стали причиною допиту Наталії Корчак детективами НАБУ 9 листопада.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: