Екс-директора спорткомплексу столиці підозрюють у відмиванні коштів

Читать на русском
Правоохоронці мають намір повідомити про підозру колишньому керівнику державного підприємства Національний спортивний комплекс Олімпійський у розтраті 27 мільйонів ​​гривень.

Правоохоронці мають намір повідомити про підозру колишньому керівнику державного підприємства «Національний спортивний комплекс «Олімпійський» у розтраті 27 мільйонів ​​гривень під час підготовки до проведення «Євро-2012».

Про це йдеться в повідомленні прес-секретаря генпрокурора Юрія Луценка Лариси Сарган на сторінці в Facebook, пише «Слово і Діло».

Зазначено, що працівниками прокуратури та СБУ проведена низка слідчих дій у рамках кримінального провадження за фактом розтрати бюджетних коштів НСК «Олімпійський» в особливо великих розмірах.

Правоохоронці мають намір повідомити про підозру колишньому керівнику державного підприємства Національний спортивний комплекс Олімпійський у розтраті 27 мільйонів ​​гривень.

Слідством встановлено, що під час виконання Державної цільової програми підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу службовими особами ДП НСК «Олміпйський» придбані за значно завищеною вартістю сидіння для трибун стадіону. Бюджетні кошти згодом були виведені через суб'єкти господарювання з ознаками фіктивності.

Сума завданих збитків державному бюджету закупівлею в 2011 році крісел для «Євро-2012» становить майже 27 млн ​​грн.

Наразі правоохоронці провели обшуки в посадовців ДП та суб'єктів господарювання, задіяних у схемі розтрати грошових коштів. Повідомлено про підозру в співучасті в скоєнні розтрати в особливо великих розмірах керівнику генерального підрядника – ТОВ «АК Інжиніринг» і керівнику субпідрядника – компанії «Спецпостач» Міжнародного благодійного фонду «Безпека країни».

Крім того, підготовлене повідомлення про підозру колишньому керівнику НСК «Олімпійський». Наразі місцеперебування останнього встановлюється.

До суду внесене клопотання про застосування щодо підозрюваних запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі 13 млн грн.

Раніше повідомлялося, що НАЗК звинуватило в корупції підлеглого мера Києва Віталія Кличка.

Нагадаємо, єврокомісар розповів, як боротися з корупцією в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: