У НАЗК розповіли, скільки радників має керівництво Агентства

Читать на русском

Штат Нацагентства з питань запобіганню корупції передбачає кількість радників для керівництва в 7 осіб.
Наталія Корчак

Голова Національного агентства з питань запобігання корупції Наталія Корчак має п'ятьох штатних радників, ще одного радника має член Агентства Олександр Серьогін.

Про це йдеться у відповіді керівника департаменту організаційного та кадрового забезпечення НАЗК Руслана Ковальова на запит журналіста «Слова і Діла».

«Станом на 16 листопада 2017 року з числа членів Національного агентства не обрано заступника голови НАЗК; радниками голови НАЗК Наталії Корчак є Оксана Пархоменко-Куцевіл, Лілія Мартиненко, Володимир Гой, Руслан Ігонін і Сергій Калюк; радником члена НАЗК Олександра Серьогіна є Олександр Ярецький. Член Нацагентства Олександр Скопич радників не має», – йдеться в листі.

Двоє з п'яти радників Корчак подавали документи на посади в Нацагентстві. Так, Руслан Ігонін претендує на посаду керівника департаменту з питань запобігання політичній корупції НАЗК, а Оксана Пархоменко-Куцевіл – члена Нацагентства.

Своєю чергою ще один радник голови НАЗК Сергій Калюк раніше обіймав посаду старшого юридичного консультанта в департаменті поліції охорони, а інший, Володимир Гой – головного спеціаліста Київської міської ради.

У Нацагентстві також додали, що максимальний штат радників керівництва НАЗК становить 7 осіб.

Нагадаємо, суд не взяв до розгляду позов НАЗК до Ганни Соломатіної, яка звинуватила Агентство та АП у фальсифікації результатів перевірок електронних декларацій.

Розслідування цієї справи за заявою Соломатіної розпочало Національне антикорупційне бюро. Проте згодом генеральний прокурор Юрій Луценко передав справу щодо фальсифікацій у НАЗК до рук СБУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: