НАЗК викликало для надання пояснень заступника начальника Нацполіції

Читать на русском
НАЗК викликало для надання пояснень за фактом незаконного отримання подарунка вартістю 160 тисяч гривень заступника начальника ГСУ Нацполіції Дмитра Бута.

НАЗК викликало для надання пояснень за фактом незаконного отримання подарунка вартістю 160 тисяч гривень заступника начальника ГСУ Нацполіції Дмитра Бута.

Про це повідомляє прес-служба антикорупційного органу, передає «Слово і Діло».

Ситник, Корчак і прокуратура: хронологія глобального конфлікту структурВзаємні звинувачення НАБУ, НАЗК і Генпрокуратури – лише верхівка айсберга великої війни, що ведеться між структурами системи державного звинувачення.

Бут має з'явитися до НАЗК у четвер, 23 листопада. Його підозрюють у порушенні обмежень щодо отримання подарунків, передбачених антикорупційним законодавством.

«З порушенням вимог, встановлених абзацом першим частини другої статті 23 закону України «Про запобігання корупції», Дмитро Бут у грудні 2015 року отримав подарунок у негрошовій формі вартістю 160 тисяч гривень для своєї близької людини, що є ознакою адміністративного правопорушення, відповідальність за яке передбачена частиною першою статті 172-5 Кодексу України про адміністративні правопорушення, а саме порушення встановлених законом обмежень щодо отримання подарунків», – йдеться в повідомленні.

У НАЗК Буту збираються вручити протокол про адміністративне правопорушення, з яким він має ознайомитися.

Раніше в НАЗК розповіли про корупцію в ДФС.

Нагадаємо також, що в КМДА відповіли на звинувачення НАЗК.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: