У САП пояснили, чому не узгодили слідчі дії щодо НАЗК

Читать на русском
За заявою САП, у вказаному провадженні детективи НАБУ досі не розробили та не погодили план його розслідування.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура не отримала матеріали провадження щодо можливих фальсифікацій перевірок декларацій НАЗК, тому не може погодити клопотання детективів Національного антикорупційного бюро.

Про повідомили в САП, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

«За таких обставин, а саме за відсутності в наявності кримінального провадження, щоб прокурор міг оцінити наявність підстав для початку провадження, правильності кваліфікації, необхідності проведення тих чи інших слідчих дій, погодження будь-яких клопотань детективів є неможливим», – заявили в Антикорупційній прокуратурі.

За заявою САП, у вказаному провадженні детективи НАБУ досі не розробили та не погодили «навіть плану його розслідування, що унеможливлює визначення як першочергових, так і подальших слідчих дій».

«Розслідування кримінальних проваджень у хаотичному порядку є неприпустимим для новостворених правоохоронних органів», – наголосили у відомстві.

На думку працівників САП, інформація про те, що НАБУ начебто чекає на її дозволи, «вкотре свідчить про систематичний витік інформації від органів досудового розслідування та спробу перекласти відповідальність за стан досудового слідства».

Як відомо, 14 листопада керівниця департаменту фінансового контролю Національного агентства із запобігання корупції Ганна Соломатіна звинуватила голову НАЗК Наталію Корчак у фальсифікаціях перевірок електронних декларацій та зловживанні становищем.

Очільниця НАЗК Наталія Корчак заявила, що скерує до суду позовну заяву з вимогою спростування інформації про можливі фальсифікації перевірок декларацій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: