Стало відомо, про що говорив Клімкін із послом України в Сербії

Читать на русском
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін та посол України в Сербії Олександр Александрович у рамках консультацій 7 листопада обговорили актуальні моменти відносин із Сербією, особливу увагу приділили питанню сербських найманців, які воюють на Донбасі.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін та посол України в Сербії Олександр Александрович у рамках консультацій 7 листопада обговорили актуальні моменти відносин із Сербією. Особливу увагу приділили питанню сербських найманців, які воюють на Донбасі.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу МЗС України.

«Крім обговорення тематики українсько-сербських відносин, ключова увага консультацій була зосереджена на питанні сербських найманців, які воюють на Донбасі в складі російських терористичних військ, та необхідності дотримання Сербією своїх міжнародно-правових зобов'язань у сфері боротьби з тероризмом», – повідомили в прес-службі.

Співрозмовники також були стурбовані незаконними контактами представників Сербії з окупованим Кримом.

Міністр і посол висловили надію, що сербська сторона повною мірою дотримуватиметься декларованого нею принципу поваги суверенітету й територіальної цілісності України в рамках міжнародно-визнаних кордонів.

Скандал з українським послом у Сербії: в чому суть та хто виненПосол України в Сербії заявив, що країна нічого не робить, щоб припинити потік найманців, які воюють на боці сепаратистів на Донбасі. МЗС Сербії звернулося до Києва з проханням «змінити поведінку» посла. Оцінили ситуацію експерти.

«Узгодили план подальших дій на двосторонньому й багатосторонньому рівнях, у тому числі щодо взаємодії з нашими європейськими друзями та партнерами», – йдеться в коментарі МЗС.

Як повідомлялося, Міністерство закордонних справ Сербії засудило критичні висловлювання посла України в Белграді Александровича щодо російсько-сербських відносин і його заяву про участь сербських найманців у конфлікті на сході України.

Раніше лідер опозиційної Сербської радикальної проросійської партії Воїслав Шешель закликав уряд вислати з країни українського посла Александровича.

Також відзначимо, що в БПП прокоментували заяви Сербії щодо українського посла.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: