Україна скасувала мораторій на ексгумацію польських могил

Читать на русском
Україна та Польща домовилися про зміцнення стратегічного партнерства та відновлення пошуково-ексгумаційних робіт у місцях захоронення поляків.

Україна та Польща домовилися про зміцнення стратегічного партнерства та відновлення пошуково-ексгумаційних робіт у місцях захоронення поляків.

Як повідомили у прес-службі президента України, відповідні заяви були зроблені під час зустрічі у Кракові заступника глави Адміністрації президента Костянтина Єлісєєва з керівником Канцелярії президента Польщі Кшиштофом Щерським, пише «Слово і Діло».

За результатами переговорів було домовлено провести міжурядову зустріч для зняття мораторію на проведення пошуково-ексгумаційних робіт та спільного їх відновлення.

Єлісєєв та Щерський також дійшли до згоди щодо продовження двосторонньої міжурядової комісії із захисту та повернення культурних цінностей. Сторони домовились спільно вирішувати питання, що становлять обопільний інтерес.

Польща вимагає від Києва конкретних кроків в історичних питанняхУ Міністерстві закордонних справ Польщі прокоментували заяву МЗС України про «відсутність антипольських настроїв».

Окрім того, представники України та Польщі також обговорили майбутній візит польського президента Анджея Дуди до Харкова у грудні 2017 року.

Як відомо, український Інститут національної пам'яті ініціював мораторій на ексгумацію поляків в Україні у відповідь на демонтаж українського пам'ятника в с. Грушовічі біля польського Перемишля.

Нагадаємо, в МЗС Польщі розповіли, хто потрапив до списку нев'їзних українців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: