Дуда прокоментував можливість візиту в Україну

Читать на русском
Президент Польщи Анджей Дуда розповів, як просувається питання з його можливим візитом в Україну.
фото: Reuters

Президент Польщі Анджей Дуда розглядає можливість візиту в Україну: хоче побувати на могилах поляків у Харкові й розібратися в ситуації на Донбасі, оскільки Польща з початку 2018 року почне роботу в Радбезі ООН.

Про це він розповів у коментарі виданню Nasz Dziennik, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на РАР.

«Розглядаємо це питання весь час», – відповів Дуда на запитання, чи відбудеться візит в Україну в грудні.

За словами польського президента, він має намір побувати на могилах поляків у Харкові й розібратися в ситуації на Донбасі в зв'язку з тим, що в січні 2018 року Польща почне роботу в Радбезі ООН.

«У цій справі є кілька аспектів. Один із них – моє особисте бажання відвідати могили поляків у Харкові, що дуже важливо для мене особисто, а також як для президента. Другий аспект пов'язаний із тим, що на засіданні 17 січня ми працюватимемо в Раді безпеки ООН, де розглядатиметься питання України», – зазначив Дуда.

«Водночас у нас також є погані сигнали з української сторони, які для мене, президента Республіки Польща, неприйнятні. Я не згоден із тим, що люди, які посідають високі посади в українській владі, мають погляди, що фактично є антипольськими», – додав він.

Нагадаємо, 9 листопада в Польщі позитивно відреагували на пропозицію президента Петра Порошенка провести зустрічі консультативного комітету президентів України та Польщі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: