Гройсман розповів, про що домовився з помічником держсекретаря США

Читать на русском
Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив про те, що Україна і США домовилися поглиблювати взаємодію з впровадження реформ та реалізації спільних проектів в економіці.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив про те, що Україна і США домовилися поглиблювати взаємодію з впровадження реформ та реалізації спільних проектів у економіці.

Про це він сказав під час зустрічі з помічником держсекретаря США з питань Європи та Євразії Уесом Мітчеллом, передає сайт уряду, пише «Слово і Діло».

План США для Донбасу: чи прийме Росія невигідний для себе сценарійЖурналіст Денис Попович оцінив чинники, які тиснуть на Росію в питанні Донбасу й можуть змусити РФ піти на поступки.

За словами Гройсмана, Україна розраховує на серйозну допомогу й підтримку впроваджених реформ із боку уряду США.

«Ми вийшли на новий рівень вирішення проблем. І тому нам будуть потрібні дещо інші за обсягом ресурси. Якщо раніше нам потрібні були кошти на стабілізацію ситуації в державі, то сьогодні ми говоримо про підтримку впровадження змін - в освіті, охороні здоров'я в інших сферах. І ми хочемо отримати результат», – сказав прем'єр.

Також під час бесіди Гройсман поінформував співрозмовника про деталі ключових реформ, перш за все в соціальній сфері, в сфері корпоративного управління та управління державними активами та в сфері побудови сировинних ринків, зокрема ринку газу.

Під час переговорів сторони обговорили питання співробітництва з міжнародними фінансовими організаціями – Міжнародним валютним фондом і Світовим банком.

Нагадаємо, в Конгресі США проголосували за виділення фінансової допомоги Україні.

Раніше Гройсман попросив допомоги ЄС із реалізацією реформ в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: