Миротворці ООН на Донбасі: РФ відхилила більшу частину пропозицій США

Читать на русском
На переговорах Волкера і Суркова США запропонували 29 доповнень до запропонованої РФ резолюції Радбезу ООН.
фото: censor.net.ua

На переговорах спецпредставника США Курта Волкера та кремлівського куратора Донбасу Владислава Суркова Росія відмовилася від більшості пропозицій США щодо миротворців ООН: з 29 абзаців РФ погоджується лише з трьома.

Про це російському пропагандистському агентству ТАСС розповів помічник президента РФ Владислав Сурков після зустрічі в Белграді зі спецпредставником США з питань України Куртом Волкером, повідомляє «Слово і Діло».

За словами Суркова, на зустрічі детально обговорювався російський проект резолюції щодо розміщення миротворців ООН на Донбасі.

«Американські друзі передали свої пропозиції до нашого проекту резолюції Радбезу – двадцять дев'ять абзаців. Три з них наша делегація визнала прийнятними. Небагато, звичайно. Але все-таки три не дорівнює нулю. Краще, ніж нуль», – заявив він.

У посольстві США в РФ прокоментували переговори Волкера із Сурковим і заявили, що проаналізують підсумки зустрічі й думатимуть про шляхи вирішення проблеми.

«У США й Росії різні концепції того, як прийти до миру, але ми будемо продовжувати працювати, щоб цього досягти», – розповіли в посольстві.

Агентство «Інтерфакс-Росія» з посиланням на обізнане про перебіг переговорів джерело повідомило, що на переговорах США запропонували «розширити зону присутності місії, не обмежуючись лише кількома постами на лінії зіткнення, а також збільшити її чисельний склад і розширити повноваження».

За словами співрозмовника, сторони продовжать обговорювати проект резолюції. До кінця року може відбутися ще одна зустріч Волкера й Суркова.

«Не виключена ще одна зустріч до кінця року в аналогічному форматі. Це питання обговорюється. Остаточного рішення поки що немає», – зазначило джерело агентства.

Нагадаємо, на зустрічі також мали порушити питання українських заручників.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: