У Конгресі США проголосували за виділення фінансової допомоги Україні

Читать на русском
У палаті представників Конгресу США проголосували за надання 350 мільйонів доларів на допомогу Україні в галузі безпеки і істотно розширила її напрямки.

У палаті представників Конгресу США проголосували за надання 350 мільйонів доларів на допомогу Україні в галузі безпеки і істотно розширила її напрямки.

Як інформує «Слово і Діло», про це в Facebook повідомляє посольство України в США.

План США для Донбасу: чи прийме Росія невигідний для себе сценарійЖурналіст Денис Попович оцінив чинники, які тиснуть на Росію в питанні Донбасу й можуть змусити РФ піти на поступки.

«Палата представників Конгресу США схвалила проект закону про «Бюджет США на 2018 на потреби національної оборони», який дозволяє виділення 350 млн. Доларів для надання допомоги Україні в галузі безпеки. Дана сума відповідає торішньому рівню асигнувань», - йдеться в повідомленні.

У посольстві зазначили, що проект закону також дає дозвіл на надання Україні летальних озброєнь оборонного характеру. Крім цього, в нього включені нові положення, які дозволяють використання кошти оборонного бюджету США на потреби реабілітації в медичних установах країни поранених українських військовослужбовців, навчання і підготовку українських медичних фахівців в цій сфері, а також для посилення здатності повітряних і військово-морських сил нашої держави.

Варто зазначити, що для вступу документа в силу його ще повинен схвалити Сенат і підписати президент США Дональд Трамп.

Як повідомлялося, у вівторок, 14 листопада, до Києва з офіційним візитом прибув помічник державного секретаря США у справах Європи Аарон Весс Мітчелл.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: