Військові розповіли, яке обладнання слід придбати за кошти США

Читать на русском
Українські військові сподіваються, що 350 мільйонів доларів, які за рішенням Конгресу США можуть бути виділені для України на допомогу в сфері безпеки, уряд витратить на закупівлю озброєння та оптики.

Українські військові сподіваються, що $350 мільйонів, які за рішенням Конгресу США можуть бути виділені для України на допомогу в сфері безпеки, уряд витратить на закупівлю озброєння та оптики.

Офіцери однієї з десантних бригад, яка нещодавно зайшла до зони АТО, повідомили «Слову і Ділу», що на передовій, зокрема, не вистачає бойових квадрокоптерів, тепловізорів та спеціальних патронів.

Карта АТО: ситуація на сході України на 16 листопадаСитуація на сході країни станом на 00:00 16 листопада 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

«Бойові квадрокоптери – це коптери, здатні переносити вагу декількох гранат на відносно далекі відстані. Із такими «пташками» можна сипати терористам на голови багато «подарунків», якщо вони надумають наступати або продовжувати провокації. Крім цього, раніше США вже передали частині підрозділів нові гвинтівки. Однак патрони для цього «добра» або закінчуються, або вже закінчилися, тому було б добре їх також докупити», – зійшлися на думці військові.

Введення миротворців на Донбас: чому РФ може погодитися на український сценарійСША не збираються знімати санкції з РФ і наполягають на резолюції щодо миротворців до кінця року. Які важелі тиску на Росію мають Штати й чи можуть вони змусити Кремль піти на поступки, розбиралися експерти.

За словами офіцерів, найголовніше в надходженні коштів – це їхній коректний розподіл. Незважаючи на велику роботу Міністерства оборони та Генштабу, в армії все ще є практично незакриті потреби. Крім тепловізорів, прицілів, оптики ц квадрокоптерів, це ще й медичні тактичні рюкзаки.

Раніше стало відомо, про що Гройсман домовився з помічником держсекретаря США.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: