На Донбасі збільшилася кількість вибухів – ОБСЄ

Читать на русском
Учасники Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ зафіксували збільшення кількості вибухів на Донбасі.

Учасники Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ зафіксували збільшення кількості вибухів на Донбасі.

Як інформує «Слово і Діло», про це йдеться в звіті місії.

Законопроект про реінтеграцію Донбасу: яка подальша доля документаГолосування в другому читанні законопроекту про реінтеграцію Донбасу внесене до порядку денного ВР. Наступного разу в пленарному режимі депутати зберуться вже в грудні. Яка подальша доля документу, міркували експерти.

ОБСЄ констатувала збільшення кількості порушень режиму припинення вогню в Донецькій області та зменшення їх кількості в Луганській області, якщо порівнювати з попереднім звітним періодом. Так, спостерігачі зафіксували озброєння, розташоване з порушенням ліній відведення поблизу Берестова і Орлівки.

«У Донецькій області СММ констатувала збільшення кількості порушень режиму припинення вогню, якщо порівнювати з попереднім звітним періодом, зафіксувавши, серед іншого, близько 220 вибухів проти приблизно 100 відповідно», - йдеться в звіті.

Зокрема, увечері 13 листопада в підконтрольному урядові Світлодарську спостерігачі чули 40 вибухів, приблизно 20 пострілів з гармати БМП-2 і не менше 500 пострілів і черг з зенітної установки.

«Перебуваючи на залізничній станції в Ясинуватій (16 км на північний схід від Донецька) протягом приблизно 3,5 годин, спостерігачі чули 11 вибухів невизначеного походження і 9 черг з великокаліберного кулемета і стрілецької зброї -все за 2-4 км на захід», - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, раніше в ОБСЄ заявили, що за вихідні зафіксували понад 770 вибухів в Донецькій і Луганській областях.

Крім того, в законі про реінтеграцію Донбасі не буде заборони на торгівлю з окупованими територіями.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: