Сім'ям загиблих військових збільшили допомогу

Читать на русском
Кабмін збільшив одноразову матеріальну допомогу з 500 до 750 прожиткових мінімумів сім'ям загиблих військовослужбовців.

Сім'ям загиблих військовослужбовців під час виконання зобов'язань військової служби або внаслідок захворювання, пов'язаного з виконанням ним зобов'язань, Кабмін збільшив одноразову матеріальну допомогу з 500 до 750 прожиткових мінімумів.

Відповідне рішення уряд ухвалив 15 листопада без обговорення, повідомляє «Слово і Діло».

Як передає «Інтерфакс-Україна», при цьому розмір допомоги сім'ї в разі загибелі військового в період проходження військової служби або внаслідок захворювання або нещасного випадку, що мали місце в період проходження ним військової служби, або при виконанні зобов'язань військової служби, служби у військовому резерві військовослужбовцям строкової служби, військовозобов'язаних та резервістів, які призвані на навчальні (або перевіркові) та спеціальні збори, залишився колишнім – 500 прожиткових мінімумів.

Кабмін також збільшив з 250 до 400 прожиткових мінімумів для працездатних одноразову допомогу тим, хто отримав інвалідність I групи, з 200 до 300 прожиткових мінімумів – II групи, зі 150 до 250 прожиткових мінімумів – III групи.

Таким чином, уряд збільшив суму допомоги сім'ям загиблих на службі військових з 800 тис. грн до 1,2 млн грн.

Раніше Верховна Рада ухвалила закон №5697, яким прирівняла учасників Революції Гідності до військовослужбовців, які воювали.

Також на засіданні 15 листопада уряд виділив кошти на підтримку чотирьох міст Донбасу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: