Ляшко розповів, про що вночі сперечався з Гройсманом

Читать на русском
Ляшко повідомив, що пізно ввечері 14 листопада говорив із прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом про збільшення мінімальної зарплати в проекті бюджету на 2018 рік.

Лідер «радикалів» Олег Ляшко повідомив, що пізно ввечері 14 листопада говорив із прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом про збільшення мінімальної зарплати в проекті бюджету на 2018 рік.

Про це він розповів журналістам перед засіданням Верховної Ради вранці 15 листопада.

Як депутати голосували за держбюджет-2018Аналітики «Слова і Діла» розібралися, хто і як з народних обранців голосував за головний кошторис країни.

«У мене вчора (14 листопада – ред.) була дискусія після голосування за бюджет, десь об 11 ночі, з прем'єр-міністром Гройсманом. Ми обговорювали питання зарплати. 3700 гривень – мінімальна, яка ставиться в проекті бюджету на наступний рік, це дуже погана зарплата, тому що вона низька», – сказав Ляшко.

Він додав, що його фракція наполягає, щоб мінімальна зарплата була «хоча б 5 тисяч на місяць».

Бюджет-2018: кому не вистачить коштів та в чому побоюванняДепутати скаржаться на брак коштів у бюджеті для окремих галузей, а деякі фракції вже висувають умови за свої голоси. На що не вистачає фінансів і що буде далі з процесом прийняття кошторису, розбиралися експерти.

«Ми годину з прем'єр-міністром вчора вночі дискутували, і я сподіваюся, що ми знайдемо компромісне рішення, яке дасть можливість переглянути зарплату й збільшити її», – сказав Ляшко.

На запитання, чи голосуватиме його фракція за проект бюджету в другому читанні, якщо їхні пропозиції не будуть враховані, Ляшко відповів: «Я сподіваюся, що він підтримає наші аргументи. А де взяти гроші, прем'єр запитує. За ідеєю, я маю в нього питати, де брати гроші. Де взяти гроші? Читайте наші пропозиції. Ми пропонуємо низку законопроектів, спрямованих на розвиток економіки».

Нагадаємо, 7 листопада 2017 року Ляшко запевнив, що оприлюднить в електронній декларації за 2017 рік інформацію про те, куди він витратив виграні в лотерею кошти.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: