У Мін'юсті розповіли, кого з ув'язнених із «ДНР» перевели в Україну

Читать на русском
В Україні переміщені з ДНР та окупованого Криму 178 ув'язнених. У Мін'юсті розповіли про те, кого й звідки перевели.

В Україні загалом були переміщені з установ виконання покарань непідконтрольною частини Донецької області 166 ув'язнених і засуджених, а з окупованого Криму – 12 засуджених. Раніше в МЗС розповіли про територіальну приналежність півострова.

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомив УНН заступник міністра юстиції України Денис Чернишов.

«За сприяння офісу уповноваженого Верховної Ради України з прав людини здійснена передача 166 ув'язнених і засуджених, які перебували в установах виконання покарань Донецької області, й 12 засуджених з АР Крим», – сказав заступник міністра.

Зокрема, за його словами, в 2015 році були переміщені 49 осіб, в 2016-му – 84, а в 2017-му – 33 особи.

Крім того, Чернишов розповів, що з початку АТО здійснена евакуація 170 засуджених жінок із Червонопартизанської виправної колонії Луганської області (№68) та 21 засудженого з Єнакіївської виправної колонії Донецької області (№52).

Також, зазначив він, ідентифіковані та вжиті заходи для відбування покарання 23 засуджених, які відбували покарання в Чорнухинській виправній колонії Луганської області (№23) й втекли в результаті обстрілу установи.

Нагадаємо, незаконно утримуваному в Росії українському журналісту Роману Сущенку дозволили побачення з дружиною та дочкою.

Стан здоров'я ув'язненого в Росії українця Станіслава Клиха різко погіршився, він перебував у комі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: