Геращенко розповіла, як уряд може підтримати українських полонених та політв'язнів у РФ

Читать на русском
Геращенко просить Кабмін створити фонд, який займатиметься юридичною та психологічною допомогою родинам кримських татар, політв'язнів Кремля й заручників ОРДЛО.

Перша віце-спікерка Ірина Геращенко звернулася до уряду з пропозицією закласти до державного бюджету фінансування спецфонду на підтримку родин українських політв'язнів у РФ та окупованому Криму, а також полонених в ОРДЛО.

Про це вона заявила на засіданні Погоджувальної ради 6 листопада, передає «Слово і Діло».

«Будь ласка, сформуйте відповідний фонд, який вестиме два питання: адвокатська допомога кримським татарам, політв'язням Кремля й заручникам ОРДЛО», – сказала Геращенко.

Віце-спікерка поскаржилася, що у виконавчій владі немає структури, яка могла б координувати ці питання.

«Вже майже рік ми боремося за те, щоб у Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій був створений невеличкий відділ із 5 осіб, який би займався юридичною, психологічною допомогою родинам політв'язнів РФ і на окупованих територіях», – зазначила Геращенко.

Вона розповіла, що минулого тижня мала десятки зустрічей із рідними політв'язнів Кремля.

«Починаючи від прикордонників, викрадених у Сумській області, які на собі витягують сьогодні адвокатські послуги, в умовах, коли консулів українських до них не пускають, і закінчуючи родичами викраденого ФСБшниками в Білорусі Павла Гриба», – зазначила Геращенко.

«Якщо ми витягнути не можемо, то давайте хоч підтримаємо матеріально», – пропонує депутатка.

Раніше Геращенко заявила, що переговори про звільнення українських заручників у ОРДЛО йдуть важко через вимоги бойовиків звільнити екс-працівників «Беркута», які не брали участь у війні на Донбасі.

За інформацією СБУ на 14 жовтня 152 людини перебувають у полоні у бойовиків.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: