Нові затримання: стало відомо, скількох політв'язнів утримує РФ в окупованому Криму

Читать на русском
Після того, як РФ передала засуджених у Криму Ільмі Умерова та Ахтема Чийгоза Туреччині, на півострові відбулися нові затримання.

В окупованому Росією Криму наразі налічується 57 політичних в'язнів Кремля.

Про це заявив голова правління Кримськотатарського ресурсного центру, член Меджлісу кримськотатарського народу Ескендер Барієв на прес-конференції в Києві, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Крим.Реалії».

Він зазначив, що після того, як Росія передала засуджених у Криму Ільмі Умерова та Ахтема Чийгоза Турецькій Республіці, на півострові відбулися нові затримання.

Водночас перша заступниця міністра інформаційної політики України Еміне Джеппар зазначила, що необхідно інформувати про політичних в'язнів, яких утримують у Криму й Росії.

«Більш ніж 50 символів опору в анексованому Криму – це люди, які перебувають під судом або відбувають покарання в політичних справах, і важливо інформувати про ці справи й інші випадки порушень прав і свобод у Криму», – підкреслила Джеппар.

Вона додала, що зараз на півострові 100 дітей залишилися без підтримки батьків, які стали жертвами репресій.

Раніше міністр закордонних справ України Павло Клімкін повідомив, що на сьогодні в Росії утримуються 38 політичних ув'язнених українця.

Напередодні перша віце-спікерка Ірина Геращенко звернулася до уряду з пропозицією закласти до державного бюджету фінансування спецфонду на підтримку родин українських політв'язнів у РФ та окупованому Криму, а також полонених в ОРДЛО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: