В МЗС розповіли, чий Крим

Читать на русском
МЗС відреагувало на спірний Крим від New York Times. Відомство нагадало, що це тимчасово окупована українська територія.

МЗС відреагувало на «спірний» Крим від New York Times. Відомство нагадало, що це тимчасово окупована українська територія. Раніше в МЗС відзначали, що Росія не допускає консулів до чотирьох українських політв'язнів.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це в Twitter написала прес-секретар Міністерства закордонних справ України Мар'яна Беца.

«Крим не є «спірною» територією. Це тимчасово окупована територія України. Окупант відомий – РФ. Звернемося до @nytimes. Помилки мають бути виправлені», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, американське видання The New York Times оприлюднило карту, на якій Крим зображений як спірна територія. На це звернув увагу відомий шахіст Гаррі Каспаров, який кілька років тому виїхав із Росії й оголосив боротьбу з режимом Володимира Путіна.

Україна та західні країни не визнають Крим російським, на РФ накладені санкції в зв'язку з окупацією півострова й агресією на сході України.

Водночас Росія має намір побудувати 50-кілометрове загородження на адміністративному кордоні між материковою Україною й тимчасово окупованих Кримом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: