Активісти намагалися спалити прапор Угорщини на Закарпатті – відео

Читать на русском
У місті Берегово 12 листопада представники ВО Свобода спробували спалити прапор Угорщини. Перешкодити завадила поліція, яка втрутилася, відібрала і повернула прапор.

У місті Береговому 12 листопада представники ВО «Свобода» спробували спалити прапор Угорщини. Завадила поліція, яка втрутилася, забрала й повернула прапор.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на ТСН.

Мовний конфлікт: чи здатні Угорщина та Румунія на пряму військову агресіюМовне питання ускладнило відносини України з Угорщиною й загострило проблему з угорцями на Закарпатті. Чи можуть Угорщина та Румунія влаштувати на заході України донбаський сценарій, аналізували експерти.

У зв'язку з цією подією, глава Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль заявив, що політичні сили, які влаштували провокацію, не мають ніякої підтримки в області.

«Відповідально заявляю, що політичні сили, які влаштували цю провокацію, не мають ніякої, жодної підтримки на Закарпатті (що показали результати місцевих виборів в жовтні 2015 року). Саме тому більшість учасників фаєр-шоу були привезені в Берегово з сусідніх областей, насамперед Львівщини», - зазначив Москаль.

Він упевнений, що такі акції неприпустимі в багатонаціональному регіоні.

«Ксенофобські акції за участю людей із закритими обличчями, які прикриваються патріотичними гаслами, неприпустимі в Україні, а особливо в багатонаціональних регіонах, одним з яких є Закарпаття», - вважає він.

Свобода провела акцію протеста в БереговіНовини Закарпаття

Як повідомлялося, резонанс навколо українського закону про освіту і блокування відносин України з НАТО угорська влада використовує для впливу на вибори в своїй країні.

Раніше Климпуш-Цинцадзе заявила, що ветування Угорщиною засідання комісії Україна-НАТО в грудні не означає припинення співпраці України з Альянсом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: