В уряді заявили, що вето Угорщини не вплине на співпрацю з НАТО

Читать на русском
Климпуш-Цинцадзе заявила, що ветування Угорщиною засідання комісії Україна-НАТО в грудні не означає припинення співпраці з Альянсом.

Ветування Угорщиною засідання комісії Україна-НАТО в грудні не означатиме припинення співпраці України з Альянсом.

Про це заявила віце-прем'єрка з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Це в жодному разі не означає припинення або призупинення співпраці України з НАТО. Ми маємо розуміти, що так, була така позиція висловлена ​​окремим міністром, який представляє Угорщину, і якщо не відбувається зараз найближчим часом чергове засідання Комісії на рівні міністрів, то це не означає, що майбутні засідання також не відбудуться», – сказала вона.

Климпуш-Цинцадзе зазначила, що це «неприємна ситуація», коли, по суті, двосторонні відносини й питання, які взагалі не стосуються порядку денного співпраці України з НАТО, «намагаються винести на багатосторонній формат і перешкоджати проведенню зустрічі на високому рівні».

«Абсолютно всі наші програми взаємодії, всі наші програми співпраці, всі проекти, трастові фонди, всі партнерські програми, які ми маємо, вони в жодному разі не страждають від цієї позиції або від цієї заяви», – підкреслила віце-прем'єрка.

Відповідаючи на запитання про реакцію офіційного Києва на позицію угорської сторони, Климпуш-Цинцадзе зазначила, що проводиться велика й серйозна робота в різних форматах.

«Ми намагаємося інформувати як угорську сторону, так і всі інші країни-партнери про деталі нашого закону про освіту, і саме тому разом із міністром освіти ми проводили в Брюсселі зустріч із послами країн ЄС ... Ця робота триватиме, й ми розуміємо, що немає бажання ні в кого з країн-членів або країн-партнерів реально загострювати це питання й будь-яким чином проектувати його на відносини між Україною з Альянсом або між Україною з ЄС», – поінформувала віце-прем'єр.

Зазначимо, висновків Венеційської комісії щодо закону України «Про освіту» варто очікувати приблизно 11 грудня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: