Закон про вибори: в парламенті оцінили перспективи голосування

Читать на русском
Заступник голови Батьківщини вважає, що у нових законопроектів про вибори нульові шанси знайти підтримку в Раді.
Сергій Соболєв

У вівторок, 7 листопада, парламент продовжить розгляд законопроектів про вибори народних депутатів. Так, до залу будуть представлені проекти виборчих кодексів №3112 народного депутата Валерія Писаренка і 3112-1 спікера Веховной Ради Андрія Парубія.

У коментарі «Слову і Ділу» заступник голови фракції «Батьківщина» Сергій Соболєв заявив, що політсила підтримає будь-який законопроект про вибори народних депутатів, який передбачає відсутність виборів за мажоритарною системою.

Сергій СоболєвНародний депутат України

Він зазначив, що ймовірність затвердження двох проектів кодексів, які ще не розглянуті парламентом «практично нульова».

«Все це робиться, тільки для того, щоб «зачистити» все і з чистого аркуша почати вносити альтернативні законопроекти, які будуть мати шанси в парламенті. Справа в тому, що поки «висять» ці законопроекти, включаючи ці два кодекси, нічого нового вносити не можна, тому що всі терміни внесення альтернативних проектів пройшли», – сказав народний депутат.

Соболєв також заявив, що фракція «Батьківщина» готова голосувати за будь-який закон або кодекс, в якому немає «мажоритарки».

Нагадаємо, раніше про вкрай низькі шанси затвердити будь-який із запропонованих до розгляду проектів виборчих законів заявили представник «Блоку Петра Порошенка» Олександр Черненко та «Опозиційного блоку» Юрій Павленко.

Верховна Рада почала розгляд законопроектів про виборчу систему 19 жовтня. Так, депутати розглянули три законопроекти про вибори народних депутатів (№1068, 1068-1 і 1068-2 авторства Юрія Мірошниченка, Юлії Тимошенко, Віктора Чумака відповідно), які передбачають зміну виборчої системи. Жоден з них не знайшов необхідної підтримки в залі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: