Парубій закликає ВР позбутися кількох комітетів

Читать на русском
Парубій заявив про необхідність оптимізації роботи комітетів Верховної Ради та співвідношення предметів їх відання зі сферами діяльності міністерств.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій заявив про необхідність ухвалення законопроекту щодо оптимізації роботи комітетів Верховної Ради.

Про це він заявив на засіданні Погоджувальної ради парламенту, повідомляє «Слово і Діло».

«Я буду звертатися до народних депутатів із проханням, щоб ми змогли підтримати законопроект №6256, який стосується одного з етапів реформи парламенту – співвідношення комітетів і міністерств (20 і 20). Нагадаю, наступного тижня ми їдемо на семінар, на конференцію, на зустріч із нашими партнерами – європейськими депутатами – на діалоги Моне. І було б важливо ще раз опрацювати законопроект і його підтримати», – сказав спікер.

Зазначимо, йдеться про законопроект № 6256, співавтором якого є Парубій.

Згідно з цим документом, пропонується встановити, що парламент на першій сесії нового скликання утворює не більш ніж 20 комітетів.

Також пропонується визначити, що Кабінет міністрів у межах передбачених коштів утворює не більш ніж 20 міністерств, а також інші центральні органи виконавчої влади, кількість та найменування яких визначаються відповідною постановою. Реорганізація або ліквідація міністерств та інших центральних органів виконавчої влади здійснюється урядом за поданням прем'єра.

Як відомо, наразі в парламенті працюють 27 комітетів і Спеціальна контрольна комісія ВР з питань приватизації.

Також у Верховній Раді зареєстрували законопроект, який передбачає проведення розвідувальної та інформаційно-аналітичної діяльності в мирний час.

Крім того, Верховна Рада на пленарному тижні 14-17 листопада розгляне проект державного бюджету на 2018 рік, у порядку денному також аграрний блок і низка питань про транспорт.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: