В окупованому Криму українського активіста відвезли до лікарні просто із зали суду

Читать на русском
За словами адвокатки, стан здоров'я Володимира Балуха значно погіршився через умови утримання.

В окупованому Криму під час процесу в справі українського політв'язня Володимира Балуха йому стало зле, й після знеболювального уколу підсудного відвезли до Центральної райлікарні.

Про це заявила адвокатка Ольга Дінзе, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Крим.Реалії».

«Нині стан його здоров'я значною мірою погіршився, в тому числі через умови утримання. Він відчуває сильний біль у ділянці спини. У зв'язку з цим у нього є порушення рухової активності. Належна медична допомога йому не надається. Відповідно, захист має намір звернутися з клопотанням до суду про зміну Балуху запобіжного заходу на менш суворий, не пов'язаний із взяттям під варту», – розповіла Дінзе.

За її словами, Балух уже 11 місяців перебуває під вартою, попри те, що згідно зі статтею 255 КПК Росії, за злочин середньої тяжкості особа не може утримуватися під вартою понад 6 місяців.

«Відповідно, він підлягає звільненню або щодо нього мають обрати інший, м'якший запобіжний захід», - вважає адвокат.

Напередодні Балуху продовжили термін арешту до 16 січня 2018 року.

Нагадаємо, в серпні суд ухвалив вирок українському активістц Володимиру Балуху – 3 роки і 7 місяців колонії загального режиму. Проте під час розгляду апеляційної скарги вирок Балуху був скасований, а справа скерована на повторний розгляд. Раніше Балух вивісив над своїм будинком у кримському селі прапор України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: