Українці зібрали гроші на «штрафи за інакомислення»

Читать на русском
Акції Мерзенний рубль для окупанта стала продовженням Кримського марафону на материковій частині України.

У Херсоні в рамках акції «Мерзенний рубль для окупанта» зібрали майже дев'ять тисяч російських рублів на сплату штрафів за ув'язнених в окупованому Криму українців та кримських татар.

Про це заявив голова Херсонського міського Меджлісу Ібрагім Сулейманов, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Крим.Реалії».

Він зазначив, що акція стала продовженням «Кримського марафону» на материковій частині України.

«Збір грошей у Херсоні унікальний тим, що в ньому взяли участь не лише кримські татари, але й дуже багато громадських організацій, практично всі національні громади міста. Такі моменти солідарності – дуже знакові. Всі розуміють, що до Криму прийшов терор і з ним потрібно боротися ... Важлива не стільки сума, скільки те, що в акції взяла участь досить велика кількість людей. Це дуже символічна акція», – сказав він.

Зібрану суму дев'ять тисяч російських рублів (приблизно чотири тисячі гривень) – найближчим часом планують передати до Криму.

У Криму затримали татарина, який наважився на одиночний пікетВ окупованому Криму 8 серпня затримали активіста Сервер ага Караметова, який влаштував одиночний пікет під будівлею Верховного суду.

Раніше в анексованому Криму об'єднання «Кримська солідарність» оголосило збір коштів під назвою «Кримський марафон» з метою підтримати політичних в'язнів і громадських активістів на півострові. Вже до 22 серпня активісти зібрали необхідну суму – 820 тисяч рублів (приблизно 352 тисяч гривень). Організатори планують продовжувати акцію, незважаючи на те, що необхідна сума для сплати штрафів уже зібрана.

За задумом акції, суму збирали монетами номіналом по 10 російських рублів (приблизно 4 гривні), щоб показати «єдність небайдужих».

Нагадаємо, проти незаконно засудженого за український прапор активіста Володимира Балуха в окупованому Криму порушили нову кримінальну справу.

Раніше очільник МінТОТ розповів, коли Україна матиме закон про статус політв’язнів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: